Termin
Prizorišče

Vabljeni na premiero programa kratkih animiranih filmov Zeleni Slon. Gre za izbor kratkih animiranih filmov, ob katerih lahko z otroki spoznavamo različne vidike trajnostnega razvoja in varstva narave. Filmi s svojo avtorsko in tematsko raznovrstnostjo obogatijo ne le naše znanje, temveč nas motivirajo za refleksijo in dejanja ter nas povežejo za drugačen, trajnostni razvoj, ki se danes kaže kot obvezna smer za prihodnost našega planeta.

Slovenija, Estonija, Nizozemska, Velika Britanija, Latvija / 2023 / 41 min / brez dialogov, podnapisi, angleščina / 7+

🎟 Vstopnice so že v prodaji: https://bit.ly/zeleni-slon-vstopnice
🐘 Več o programu: https://bit.ly/zeleni-slon

PLASTIK FANTASTIK

Z nami bosta mentorici društva Slon, Lene Lekše in Andreja Goetz, ki bosta v Kavarni Kinodvora pred in po projekciji otrokom na voljo, da se na animirani postaji preskusijo v plastik fantastik animiranju.

Plastični zamaški, glavniki, gumbi in plastične vrečke ter druga odpadna plastika ne sodijo zgolj v smeti, ampak lahko nastopajo tudi v filmu. Skupaj jih bomo oživeli v tehniki stop animacije, pri čemer bomo za vsak premik s pomočjo fotoaparata in računalnika ustvarili po eno sliko za film. Naj se pisani ples plastike prične!

👀 Program Zeleni Slon bo na sporedu Kinodvora tudi 28. maja, 4., 11. in 18. junija ob 11:30 v Mali dvorani: https://bit.ly/zeleni-slon