15. februar, mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Vir: Arhiv Cankarjev dom.
Ustvarjeno dne
Pon, 15.2.2021 10:23
Na mednarodni dan boja proti otroškemu raku bo v podporo vsem obolelim otrokom in mladostnikom pročelje Cankarjevega doma osvetljeno z zlato barvo.

S tem se Cankarjev dom pridružuje mednarodnemu dnevu boja proti otroškemu raku in ozaveščanju o tej hudi bolezni. Akciji so se pridružili tudi septembra 2020, saj je mesec september mednarodno združenje za pediatrično onkologijo SIOP po vsem svetu razglasilo za mesec ozaveščanja o raku pri otrocih, so sporočili s Cankarjevega doma. 

Starši otrok, obolelih za rakom, in zdravljenih na hematoonkološkem oddelku Pediatrične klinike, združenih v društvu Junaki 3. nadstropja, širijo glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovem simbolu – zlati pentlji. Zavzemajo se za napredno zdravljenje in oskrbo ter za boljše razumevanje težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov med zdravljenjem in po njem. 
 

Zlata pentlja za vse borce

Zlata pentlja simbolizira ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje ter manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja. Pripnimo si jo za vse junake, otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so ga premagali, za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi te bolezni izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku. 
 

Starejše novice