Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 17.1.2021 09:59
Na letališču v Frankfurtu se je sinoči odvijala prava drama. Policija je izpraznila celoten prvi terminal, ustavili so se vsi leti in železniški promet.

Na frankfurtskem letališču, enem najbolj prometnih v Evropi, so včeraj zvečer evakuirali del potniškega terminala 1 in zaustavili delovanje letališkega vlaka.

Po poročanju tujih medijev se je 38-letni moški iz Slovenije agresivno obnašal do policistov, potem ko se je policija soočila z njim, ker ni nosil maske.

Moški je ob tem vpil »Vse vas bom pobil, Allahu Akbar«, preden je zapustil svojo prtljago in poskušal pobegniti s kraja dogodka. Zaradi zaskrbljenosti z njegovo prtljago, je policija odredila evakuacijo terminala.

Opuščen kos prtljage se je izkazal na nenevarnega. Terminal 1 sicer še vedno preiskujejo tako lokalni kot zvezni nemški policisti.

Poročali so tudi o oboroženem moškem v drugem terminalu. Zvezna policija je v svoji izjavi dejala: »Ker povezave med obema incidentoma ni bilo mogoče izključiti, je to privedlo do razširitve ukrepov evakuacije.«

Starejše novice