Po jutranji kavi se dan pozna.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 1.10.2020 12:40
Ste eden izmed tistih, ki mora dan začeti s kavo, skodelice ali dveh pa se ne brani niti čez dan? Potem je danes tudi vaš dan, saj 1. oktobra praznujemo mednarodni dan kave.

Prvič smo mednarodni dan kave praznovali 1. oktobra 2015 v okviru razstave Expo 2015 v Milanu, organizirala pa ga je Mednarodna organizacija za kavo, v katero je vključena tudi Slovenija. 

Kava je poleg vode in čaja pijača, ki jo pijemo najpogosteje in popijemo največ. Po svetu vsak dan popijemo okoli 2,25 milijarde skodelic kave. Naj bo turška, ekspreso, kava z mlekom ali pa kapučino, vsem je skupna dišeča aroma kavnih zrn. Preverite, kje lahko pijete najboljšo kavo v Ljubljani. 

Bodite dobrodelni s skodelico kave v roki

Dunajska pražarna kave Julius Meinl in globalna dobrodelna organizacija Worldreader, ki otrokom v stiski prinaša moč besed, sta združili moči in ob svetovnem dnevu kave vse ljubitelje te pijače spodbujata, da znova odkrijejo moč besed in prijatelje povabijo na skodelico kave. Vsako povabilo na kavo, naj bo to pravo ali virtualno, bo prispevalo k donaciji, ki jo bo organizacija Worldreader namenila opismenjevanju otrok v državah v razvoju. Vse kar morate narediti je, da prijatelja povabite na skodelico kave, na družbenih omrežjih delite fotografijo skupne kave ter poleg prijatelja omenite še podjetje Julius Meinl. S takšno objavo boste pripomogli k donaciji in pomagali  v akciji, s katero želijo vsem otrokom na svetu omogočiti, da bodo lahko brali. 

Starejše novice