Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 11.7.2022 21:22
Na platformi TikTok se širi nov bizarni trend. Če želite biti presenečeni nad tem, kaj počnejo nekateri, nadaljujte z branjem.

Na družbenem omrežju TikTok se s svetlobno hitrostjo širijo videoposnetki, tokrat z novim trendom, imenovanim 'vabbing'

Gre za poetično združitev besed 'vagina' in 'dabbing'. Ženske svojo vaginalno tekočino nosijo kot parfum.

Za kaj gre in kako naj bi delovalo?

Ženske na platformi TikTok preizkušajo prakso nošenja vaginalne tekočine kot parfuma.

Same postopek opisujejo tako, da prste potisnejo vase, svojo tekočino namažejo po zapestjih, vratu, za ušesi - kamorkoli bi običajno dali parfum.

Ljudje, ki o tem govorijo na TikToku, menijo, da vam bodo feromoni iz vaše vagine pomagali privabiti partnerje – in prisegajo na to.

Vplivna in modna pisateljica Mandy Lee je sprožila virusni trend na TikToku, saj je pred nekaj tedni objavila videoposnetek o 'vabbingu' in od takrat je imel več kot 1,5 milijona ogledov.

»Prisežem, da boš pritegnil ljudi, če boš 'vaboval', na primer na zmenek, zmenek za eno noč. Ali pa boš vso noč dobil brezplačno pijačo,« pravi v TikToku.

Od kod je to prišlo?

Kdo ve, od kod izvira praksa nošenja vaginalne tekočine kot parfuma.

Po besedah ​​Mandy Lee je izraz 'vabbing' prišel iz podcasta, imenovanega Secret Keepers Klub. Komičarki Carly Aquilino in Emma Willmann, ki vodita oddajo, sta se pogovarjali s poslušalko, ki je eksperimentirala z uporabo njene vaginalne tekočine kot parfuma.

Rekla je, da je imela »izjemno pozitivne rezultate« in zdaj to počnejo tudi vsi njeni prijatelji.

Priljubljena seksologinja Shan Boodram, ki vodi podcast Lovers and Friends with Shan Boodram, je prav tako velika oboževalka vabbinga. O tem je pisala v svoji knjigi The Game Of Desire. O tem je bila navdušena v podcastih, intervjujih in na YouTubu.

Boodram pravi, da to počne že več kot 15 let, in pravi, da s prenosom svojih feromonov prenašate to vznemirjenje in ljudi privlači vaš neobdelan človeški vonj.

Torej deluje? Kaj pravi znanost?

Če želite ugotoviti, ali je za vabbingom kakšna legitimnost, morate začeti z legitimnostjo feromonov.

Feromoni so kemični signali, ki ga v izredno majhnih količinah izločajo določeni organizmi in sprožijo naravni odziv pri drugem pripadniku iste vrste organizmov. Kot psi na primer - s celotnim vohanjem drug drugega.

Toda po mnenju profesorja Marka Elgarja, profesorja evolucijske biologije na Univerzi v Melbournu, ljudje nimamo teh žlez.

»Prepričan sem, da smo v preteklosti naših prednikov, morda smo uporabljali vonjave, ko se je homo sapiens prvič pojavil kot posebna vrsta. Ali jih zdaj uporabljamo? Sumim, da ne.« Profesor Elgar pravi, da ni nobene raziskave, da bi vabbing deloval.

Prav tako pravi, da ljudje, ko gre za poskus privabljanja potencialnih ljubimcev, gledajo na »celo vrsto drugih signalov«.

»Lahko je, kako izgledaš, lahko je, kako govoriš, frekvenca, tvoj glas, ki se zdi, da ima vpliv. Kako zabaven si ali kako očarljiv si, lahko je vse vrste stvari,« nadaljuje.

Seksologinja Shan Boodram prav tako priznava, da za prakso vabbinga ni znanosti, ampak je zanjo vse odvisno od tega, kako se počuti.

»Zabavno je, ko nekaj narediš, ker verjameš, da se boš zaradi tega počutil bolj samozavestnega,« je dejala Shan v podcastu Talking It Out with Mike and Bryan.

Toda profesor Elgar želi tudi, da vemo, da je z biološkega vidika (v hetero smislu) pravzaprav obratno in da bi morali moški početi stvari, kot je 'vabbing', da bi pritegnili potencialne partnerke.

Starejše novice