Vir: spletna stran Trenitalie
Ustvarjeno dne
Sre, 24.2.2021 12:28
Se bomo lahko že letos z vlakom odpeljali na izlet v Benetke?

Zasledili smo namreč, da naj bi v pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljali o vzpostavitvi neposredne železniške povezave s Slovenijo, in sicer s svojimi hitrimi vlaki Frecciarossa.

Povezala naj bi Benetke in Ljubljano

Danes so namreč hitri vlaki Trenitalie zapeljali po železniški progi od beneške železniške postaje Mestre do Opčin pri Trstu in nazaj, v italijanskih železnicah pa naj bi razmišljali tudi o vzpostavitvi neposredne železniške povezave med Benetkami in Ljubljano.

Foto: ános Korom Dr. (Wikimedia)

Povezava možna že decembra

S Slovenskih železnic so nam sporočili, da pogovori o vzpostavitvi povezave res potekajo. Hitrost vožnje bo prilagojena omejitvam hitrosti na naši javni železniški infrastrukturi – najvišja dovoljena hitrost je do 160 km/h.

Pogovori potekajo v smeri možne vzpostavitve povezave decembra 2021 oziroma v letu 2022.

Italijanske železnice so na svoji spletni straneh objavile, da so se o možnosti sodelovanja s Slovenskimi železnicami začeli pogovarjati v zadnjih dneh.

Vir: spletna stran Trenitalie

Spomnimo

Med 14. decemrom 2004 in 1. aprilom smo že imeli neposredno železniško povezavo z Italijo. Povezovala je železniško postajo Santa Lucia v Benetkah in ljubljansko, potnike pa je prevažal vlak Eurocity.

Vir: spletna stran Trenitalie

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice