Sanja s sinom veliko časa preživi na sprehodih v naravi. Vir: Osebni arhiv Sanje Grohar.
Ustvarjeno dne
Tor, 10.11.2020 16:07
Pogovarjali smo se s Sanjo Grohar, slovensko blogerko in vplivnico, ki z družino že dlje časa živi v Londonu. Zaupala nam je, kako v času koronakrize izgleda življenje na otoku.

V zraku je čutiti žalostno energijo in vsi si želimo, da bi bilo čimprej vse po starem, pove Groharjeva: "Ljudje bi se radi družili. Bližajo se prazniki in grozno je pomisliti, da nekateri ne bodo mogli biti skupaj s svojimi družinami in prijatelji. Če bo vse po sreči in bodo razmere to dovoljevale, mi za praznike prihajamo nazaj v Slovenijo."
 

Za praznike se Sanja z družino vrača nazaj v Slovenijo. Vir: Instagram, Sanja Grohar.

S 5. novembrom je Anglija sprejela nekatere dodatne ukrepe in uvedla delno karanteno s pomembnimi omejitvami javnega življenja. Ukrepi zaenkrat veljajo do 2. decembra. Domove lahko sedaj prebivalci zapustijo le za odhod na delo, v šolo in rekreacijo. Med izjeme spada tudi skrb za svojce. Mešanje članov različnih gospodinjstev je v zaprtih prostorih prepovedano. V zaprtih prostorih se lahko družijo le osebe iz istega gospodinjstva oziroma istega podpornega mehurčka. Na javnih mestih je druženje omejeno na šest ljudi. Zaprte so vsi gostinski lokali in restavracije, telovadnice in trgovine z nenujnimi življenjskimi potrebščinami. Zaenkrat ostajajo vrtci, šole in fakultete odprti. 
 

Običajno polne ulice sedaj samevajo. Vir: Osebni arhiv Sanje Grohar.

"V Londonu je nošenje mask obvezno le v zaprtih prostorih. Tam kjer ni možno zagotoviti ustrezne razdalje dveh metrov, je priporočljivo nošenje zaščitnih mask. Večina se drži sprejetih ukrepov, a seveda tako kot kjerkoli drugje obstajajo izjeme."
 

Vsi bi radi videli svoje prijatelje in družine, se družili na javnih krajih, a zaenkrat to ni mogoče, pove sogovornica: "Mi večino časa preživimo v naravi in na sprehodih po gozdu in parkih. Ker so lokali zaprti si lahko vzamemo le kavo "to go", kar pogosto tudi naredimo."

Vir: Osebni arhiv Sanje Grohar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice