Vir: Facebook Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 15.7.2022 16:05
Se spomnite fotografije nenavadnega prizora iz avtoceste, ko je voznik na strehi vozila prevažal kar krsto? Je bila ta uporabljena le kot dodaten prostor za prtljago ali za kaj veliko bolj nenavadnega? Oglasil se je lastnik in razkril, kaj je prevažal.

Fotografija, domnevno posneta v predoru Mala Kapela, je bila objavljena v priljubljeni Facebook skupini »Dnevna doza prosječnog Dalmatinca«.

Sprožila je plaz komentarjev uporabnikov tega družbenega omrežja, ki se temu nenavadnemu prizoru niso mogli načuditi. 

Na fotografiji je vozilo avstrijskih registrskih tablic, na katerega je pripetih več koles, na streho pa je pritrjena kar krsta.

Nekateri so bili prepričani, da gre za improviziran »prtljažnik« z namenom pridobitve več prostora. »Bodo letos babico peljali na morje?,« se je ob objavi pošalil avtor fotografije.

»Na trgu je najnovejši model strešnega prtljažnika, ki ga je oblikovala Morticia Addams,« je zapisal komentator. »Dodatna postelja,« pravi druga uporabnica Facebooka.  

Iznajdljivi Avstrijec krsto uporablja za shranjevanje športne opreme

Prav so imeli tisti, ki so predvidevali, da gre za »dodaten prtljažnik«. Voznika z nenavadnim dodatkom na avtomobilu so razkrili novinarji Kleine Zeitung. Moškemu je ime Martin Wabnegg in je tetover iz Gradca.

Ko so mu pokazali fotografijo, se ni mogel spomniti, kje je bila posneta, je pa potrdil, da je to on.

Kot je povedal iznajdljivi Avstrijec, je krsto dobil in jo od takrat uporablja kot strešni prtljažnik za športno opremo v poletnih mesecih.

Starejše novice