Foto: Osebni arhiv
Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pon, 2.11.2020 11:24
Miha Legin je podjetnik, ki se že 10 let ukvarja s spletno prodajo, širši javnosti pa je pred kratkim postal znan kot ustanovitelj Facebook skupine Klepet Grosuplje, v okviru katere je organiziral nekaj odmevnih dobrodelnih akcij.

Naslednja, božična akcija obdarovanja otrok, se bo odvila že prihodnji mesec.

Širši javnosti ste postali znani kot ustanovitelj Facebook skupine Klepet Grosuplje, v okviru katere ste organizirali in izvedli nekaj odmevnih dobrodelnih akcij. Ste jo ustvarili prav s tem namenom?

Sploh ne. Z ženo sva prenavljala stanovanje in potrebovala sva mojstre, kot so zidar, pleskar in arhitekt. Grosupeljčani na Facebooku že imamo skupini Radarji Grosuplje in Grosupeljske mamice in očki prodajajo, žal pa si z nobeno od njih nisva mogla pomagati, zato sem ustvaril novo skupino Klepet Grosuplje, ki je namenjena vsem. Bil sem presenečen, kako zelo je skupina oživela, nad vsemi pričakovanji.

Akcija šolske potrebščine. Foto: Osebni arhiv

V času karantene pa je potem postala tudi dobrodelna?

V bistvu so začeli kmetovalci spomladi oglaševati svoje izdelke in ker ljudje v tistem času niso mogli nikamor, se je začela skupina uporabljati za lokalno preskrbo, prva večja dobrodelna akcija pa se je zgodila po neurju v Domžalah, ko sem spontano vprašal, če ima kdo doma kaj strešnikov, odziv pa je bil zelo velik. V samo dveh dneh smo potem izpeljali akcijo, vključila se je tudi Civilna zaščita Domžale in nam pomagala zvoziti 12 palet strešnikov v Domžale.

Po tej akciji sem opazil, da potrebujejo ljudje samo nekoga, ki jih malo spodbudi in organizira, ter da zelo radi pomagajo, zato sem naslednjo akcijo organiziral za šolske potrebščine. Ta je bila še bolj odmevna, saj smo uspeli zbrati šolske potrebščine za 35 otrok in se tudi povezali z osnovnimi šolami. Tretja, zelo uspešna akcija pa je bila za avto, ki smo ga podarili materi samohranilki.

Po akciji avtomobila je v komentarjih skupine kar veliko članiv izpostavilo, da bi lahko svoje moči preusmeril v lokalno politiko. Je bila to spodbuda, da se res preusmerjate v te vode?

Res sem prejel veliko spudbudnih besed v smislu, da v Grosupljem potrebujemo nekaj novega, da je tudi na političnem parketu vedno dobrodošlo, če se vanj vključujejo mladi z novimi idejami in zagonom. Sicer me je že kdaj prej prešinilo, da bi se lahko začel ukvarjati z lokalno politiko, uspešne akcije pa so me še dodatno spodbudile, da sem se odločil ustanoviti lokalni odbor, naša ekipa je vse širša kar potrjuje to, da ljudje res potrebujejo nekaj novega. Skupina Klepet Grosuplje seveda ostaja, sicer z novim moderatorjem. Jaz bom še naprej z veseljem sodeloval dobrodelno, svojega novega dela pa ne bom vmešaval vanjo. Skupina še naprej ne bo tolerirala političnih debat, saj je nastala z drugim namenom.

Omenili ste, da v decembru načrtujete novo akcijo, kako napreduje?

Akcijo organiziramo za obdarovanje otrok, v smislu »Božiček za en dan«, povezali smo se z vsemi osnovnimi šolami v Grosuplju in z Medgeneracijsko točko Grosuplje ter organizirali tudi prevzemno mesto daril v sodelovanju s fotostudiom Foto Travnik. Misim, da bo akcija spet uspešna in odmevna ter da bomo pričarali nasmeh na obraz marsikateremu otroku, kar nam tudi največ pomeni.

Starejše novice