FOTO: Enja Brelih
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 16.4.2021 10:49
Koncert: Skova in Skovani v spletnem prenosu z odra Kina Šiška.

Trnovski raper Vasja Vipotnik alias Skova bo s svojo skupino Skovani v četrtek, 22. aprila, ob 21.00, stopil na oder Kina Šiška in v spletnem prenosu predstavil svoj prvenec Theatrum, po mnenju poznavalcev najboljši slovenski rap album zadnjega desetletja. Da gre za izjemnega umetnika, je bilo jasno tudi, ko je Skova konec lanskega leta navdušil s skladbo Rap Michelangelo, ki so jo poslušalci izbrali za popevko tedna na Valu 202, kritiki pa izstrelili med zvezde. 

Poleg Skovanih (Rok Mlinar, Leon Bedjanič, Simon Bezek, Anže Lajevec) se bosta Skovi na odru pridružila tudi izjemna Zala Deželak in Urh Mlakar – Um, ki bosta kot spremljevalna vokala poskrbela za melodične refrene. Posebni gost večera bo reper Mark Jacob Cavazza – Vazz
Skovo smo med pripravami na koncert postavili pred nekaj 'življenjskih' dilem:

Trnovo ali Trnow?
Trnow je trnovski sleng in podzavestno pišem Trnow namesto Trnovo. Sicer je pa to zame najlepša soseska v Ljubljani. Je tudi stanje duha. Rekel bi, da smo Trnovčani kar posebna sorta ljudi. Smo dosti bolj na izi. Med nami je polno kulturnikov, športnikov, intelektualcev in posebnežev. Imamo močno zgodovino predvsem zaradi velikanov, ki so nekoč tu ustvarjali.

Gledališče ali Kino Šiška?
Gledališče me je navdihnilo, da sem napisal besedila za album Theatrum, v Kino Šiški pa bom 22. aprila prvič nastopil z bendom Skovani. Koncert bo res nekaj posebnega.

Klemen Klemen ali Nipke?
Uf... Oba imam rad. Klemen je mojster pripovedništva, Nipke pa ima v krvi rimoklepaštvo, odličen smisel za tekstovno estetiko in dobro energijo.

Đorđe Balašević ali Rade Šerbedžija?
Oba sta genialna. Če moram izbrati enega, bi bil to Đorđe Balašević. Je moj najljubši pesnik in pevec vseh časov s področja nekdanje Jugoslavije. Njegova besedila so me navdihnila, da sem kot otrok začel pisati. Naj legenda počiva v miru. 

Klopca ali lokal?
Lokal. Odkar so zaprti, mi tudi klopca čisto ustreza. Ko so zaprli lokale, sem se malo umiril in dobil nazaj tisti pravi fokus za ustvarjanje. Manj je distrakcij.

Trenerka ali kavbojke?
Bikini. (smeh) Jaz raje nosim trenerko. 

Vitezi ali mušketirji?
Vitezi. Kot pravim v pesmi Vitez: "Ker viteštvo še vedno žvi, tko k žvijo vitezi".

Freestyle ali studio?
Oboje. Zelo rad freestylam, prav tako pa rad snemam v studiu. Zadnje čase snemam pesmi v prenovljenem Studiu Uho in tam se res počutim doma. Studio je pravzaprav moj drugi dom.

Voda ali vino?
V 21. stoletju bi nam bilo lahko jasno, da vode ne moremo privatizirati. To je naravna dobrina, ki bi morala biti na voljo vsem ljudem, prav tako pravica do nje. Odgovor je definitivno voda. Brez vode tudi vina ni.

Živa M. Brecelj

Starejše novice