Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.10.2022 11:52
V petek je v Mariboru prišlo do grozljivega napada, v katerem je 15-letnik z ostrim predmetom poškodoval 17-letnika, ki je po napadu še vedno v bolnišnici. Sedaj je znanih več podrobnosti, tudi najverjetnejši motiv napada, ki bi naj bil telefon.

V Mariboru je v petek zvečer mladoletnik z neznanim ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, ki se v bolnišnici še vedno bori za življenje.

Do napada je prišlo približno ob 22.30 v mestni četrti Magdalena, natančneje na območju Kulturnega centra Pekarna, ko je 15-letnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom huje poškodoval 17-letnega vrstnika prav tako z območja Maribora.

Policisti so ob napadu še sporočili, da je 15-letnik pobegnil s kraja dogodka in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji, kjer so ga pridržali. Policisti so ga v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Sedaj pa Večer razkriva nekaj več podrobnosti napada, saj so se pogovarjali z očetom napadenega 17-letnika.

Krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona

Čeprav mariborski policisti uradno niso razkrili motiva napada, pa naj bi krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona

»Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave.

Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,« je za Večer razkril ozadje napada 17-letnikov oče.

Oče napadenega 17-letnika oprostil napadalcu

Na dogodek so takoj prispeli reševalci, ki so 17-letnika prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, pri čemer pa je njegovo zdravstveno stanje še vedno resno, a kot poroča Večer, okreva.

Ne nazadnje, pa je oče za že omenjen razkril še, da je 15-letniku, ki je napadel njegovega sina, oprostil, njegovemu očetu pa zahvalil, da je sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. 

»Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov,« je še za konec sporočil oče napadenega 17-letnika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice