Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Čet, 24.9.2020 14:45
V Trbovljah je včeraj moški, ki se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, pristopil do oškodovancev, ju zamotil s pogovorom in prepričal, da so skupaj odšli za hišo, medtem pa je drug storilec iz hiše ukradel orožje in nakit.

Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode.

Opis: moški, star okoli 40 let, visok okoli 160 cm, črnih kratkih las. Pripeljala sta se z večjim osebnim vozilom, temno sive barve.

Policisti se ob omenjenih prijavah srečujejo s težavo, da oškodovanci šele čez čas (več ur) ugotovijo, da so bili okradeni. Prav tako niso niti tako pozorni na izgled oseb, saj z žrtvijo vzpostavijo nek prijazen odnos, vzpostavijo zaupanje. Oškodovanci pa v večini primerov že "pospravijo" prostor, kjer so delovali storilci in s tem spremenijo kraj dejanja in uničijo morebitne sledi, opozarjajo iz PU Ljubljana.

"Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj. V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo, da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog, oziroma pokličejo podjetje v imenu katerega se predstavljajo. Ob tem naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). Če sumite, da gre za goljufa, je priporočljivo takšno osebo tudi odsloviti," svetujejo policisti.

Občane tudi naprošajo, da v kolikor zaznajo pojav oseb in vozil, ki jim niso poznana, njihovo vedenje/zadrževanje pa se jim zdi sumljivo (dajejo videz da opazujejo objekt), da tudi o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113. Če želijo ostati anonimni pa lahko pokličejo na anonimno številko 080 1200.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice