Foto: Policijska uprava Koper
Ustvarjeno dne
Pon, 13.12.2021 13:19
V prostorih, posebej prirejenih za gojenje konoplje, pri 43-letniku našli kar 78 kilogramov svežih rastlin konoplje.

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so policisti izolski policisti v sredo, 8. decembra, po odredbi Okrožnega sodišča v Kopru zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami opravili preiskavo stanovanja pri 43-letnem Izolčanu.

Pri hišni preiskavi so policisti ugotovili, da ima osumljenec v nadstropju stanovanjske hiše dva posebej prirejena prostora z opremo za gojenje konoplje.  

Foto: Policijska uprava Koper

Našli in zasegli so 229 sadik rastline konoplje, višine od 60 do 80 centimetrov, ter večje število setov grelnih luči in ventilatorjev. Skupna bruto teža svežih rastlin je znašala 78 kilogramov, iz česar ocenjujejo, da bo teža posušenih rastlin znašala približno 20 kilogramov.

Foto: Policijska uprava Koper
Foto: Policijska uprava Koper

43-letni Izolčan, sicer povratnik kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, je bil kazensko ovaden in priveden k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredila pripor.

Foto: Policijska uprava Koper

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami kazenski zakonik predvideva zaporno kazen od enega do desetih let zapora.

Starejše novice