Ustvarjeno dne
Pet, 12.3.2021 08:54
Ljubljanski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 148  klicev posredovanje v interventnih dogodkih.

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 11  tatvin, 1 vlom in 1 primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo  in   4  nesreče  z  lažjimi  telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 3. 2021, od  6. ure in 12. 3. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice izsledili in prijeli tujca (drž. Pakistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Vlomi

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Drzni tatvini

Včeraj, okoli 11. ure  so v Logatcu do starejšega  občana pristopili neznanci, ki so ga ogovorili in mu v prodajo ponujali posodo. S pogovorom so ga zavedli in ga tako prepričali, da je opravil več dvigov na bankomatih in  v  banki, ter jim izročil nekaj tisoč evrov gotovine za posodo. S kraja so se odpeljali z sebnim vozilom znamke Peugeot, črne barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je v sredo, okoli 10. ure, do stanovanja v Šiški pristopila neznana ženska ter starejši stanovalki  ponudila predstavitev masažne naprave. Po predstavitvi naprave ji je oškodovanka izročila nekaj  gotovine, storilka je ji je nato odvzela še nekaj zlatnine katero naj bi po čiščenju vrnila.  S tem jo je oškodovala za nekaj 100 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznane storilke in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis:  ženska  stara  okoli  50 let, visoka okoli 165 cm, močnejše postave, temnih skodranih las, oblečena je bila v rjavo jakno

Prometne nesreče

Včeraj popoldne  je na Tržaški cesti v Ljubljani in na dolenjski avtocesti pri  Grosuplju  prišlo  do  naletnega trčenja vozil, v obeh primerih zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesrečah sta bili dve osebi lažje poškodovani, povzročiteljem pa je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15.30  je na Lorenzovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Voznica osebnega vozila se je lažje poškodovala. Vozniku, ki je nesrečo povzročil je bil izdan plačilni nalog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice