Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 2.9.2020 10:54
Štajerski policisti so včeraj obravnavali izjemno hudo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen mladoletni kolesar.

Deček je s kolesom z dovoza stanovanjske hiše zapeljal na prednostno cesto ravno v trenutku, ko je iz smeri Latkove vasi pripeljala 27-letna voznica tovornega vozila, ki trčenja ni mogla preprečiti.

Deček je po trčenju padel na levi rob vozišča, voznica pa je prevozila njegovo kolo.

Hudo poškodovanega dečka so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče, ki sta ga prevzela preiskovalni sodnik in državna tožilka, in odvoza udeleženega tovornega vozila, je bila cesta za ves promet zaprta dobri dve uri in pol.

Starše in skrbnike policisti znova opozarjajo, naj bodo pozorni na otroke, ki kolesarijo, rolajo ali se igrajo na domačih dvoriščih v bližini cest.

Prometne nesreče, ko se otroci nenadoma zapeljejo na cesto, stečejo za žogo ali v žaru igre stopijo na vozišče, so pogoste. Posledice takšnih nesreč pa so običajno zelo hude.

Na območju Policijske postaje Žalec pa so včeraj obravnavali še eno hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila na parkirišču trgovine v Latkovi vasi.

25-letni voznik tovornega vozila je pri vzvratni vožnji na dovozno cesto parkirišča trgovine trčil v 64-letno kolesarko, ki je pravilno vozila. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice