Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 7.7.2021 08:53
Dvajsetletnik, ki naj bi v Sloveniji načrtoval strelski napad v javni ustanovi, je sedel na zatožno klop kranjskega sodišča. Sedaj je znano, kakšna kazen mu grozi.

Dvajsetletnik je priznal, da je prek temnega spleta poskusil kupiti pištolo in puško za 5000 evrov, kar mu je tožilstvo očitalo v obtožnici, a krivde ni priznal. Obdolžencu sicer grozi od šest mesecev do pet let zapora.

Kot je poročal Kanal A, bodo vprašanje krivde z izvedencem psihiatrom razčiščevali na prihodnji obravnavi. Slednji bo povedal, ali je bil obdolženi pri kupovanju orožja prišteven ali ne.

Dvajsetletnika so danes na sodišče pripeljali iz bolnišničnega zapora, po tem ko so ga pred preiskovalnega sodnika privedli aprila.

Orožje, zapakirano v mikrovalovni pečici, so pri pregledu pošiljke zasegli ameriški policijski varnostni organi in o najdbi sumljive pošiljke obvestili slovensko policijo. Policisti so takrat ugotovili, da naj bi osumljeni orožje kupil zato, da bi ga uporabil za množični poboj ljudi v javni ustanovi.

Kot poroča 24 ur naj bi načrtoval strelski pohod na svoje nekdanje sošolce in pedagoge, ki naj bi ga v preteklosti zasmehovali.

Starejše novice