Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 21.11.2021 08:58
Po razkritih imenih zdravnikov, ki sta izdajala lažna potrdila, tudi covidna, zdaj sledijo preiskave vseh, ki so ta potrdila prejeli.

Med preikovanimi zaposlenimi zaradi ponarejenih PCT potrdil pa naj bi bil tudi haloški as, motokrosist Tim Gajser. Te informacije so, po poročanju portala Siol.net, še neuradne. 

Obrnili so se tudi na policijo in na specializirano državno tožilstvo, a so oboji pojasnili, da zaradi varstva osebnih podatkov odgovora, ali je Gajser med preiskovanimi, ne morejo podati. 

O zadevi smo povprašali tudi ekipo Tima Gajserja, a na odgovore še čakamo. 

V preiskavi tako zdravnika, kot prejemniki lažnih potrdil

Spomnimo. Kriminalisti so 9. novembra pridržali dva zdravnika, ki ju sumijo zlorabe položaja. Neupravičeno naj bi izdajala zdravniška potrdila, ki jih podjetja potrebujejo za zaposlene. Eden je izdajal tudi potrdila o prebolevnosti covida in potrdila o HAG in PCR testih.

V javnosti sta kmalu že zaokrožili imeni zdravnikov, ki naj bi z lažnimi potrdili zaslužila milijon evrov. 

Gre za ptujskega specialista Rajka Brgleza, ki je pogodbeno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in ptujskega zasebnega zdravnika Izudina Kanlića.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, je usmerjen v smeri utemeljitve sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, jemanja podkupnine in dajanja podkupnine. 

Na podlagi sodnih odredb so na večjem območju Republike Slovenije opravljali hišne preiskave poslovnih in stanovanjskih prostorov ter vozil, pri čemer so iskali poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Beno Meglič je sicer pojasnil, da je bila kazenska ovadba podana zoper dva osumljena zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.

Prav tako je bila podana zoper enega osumljenega zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine in zoper devet osumljenih zaradi kaznivega dejanja dajanja podkupnine.

Predkazenski postopek še poteka zoper 69 oseb, vse pa so osumljene storitve kaznivega dejanja dajanja podkupnine. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice