Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Ned, 8.5.2022 10:31
Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v soboto popoldne obveščeni o roparski tatvini nad mladoletno oškodovanko na Vojkovi cesti v Ljubljani.

18-letni osumljenec je mladoletnici odtujil torbico, pri čemer jo je porinil s kolesa, nato pa ji zagrozil z nožem v rokah. V nadaljevanju je zagrozil še njeni mami in drugim prisotnim, nato pa zbežal.

Kot so danes sporočili ljubljanski policisti, se je oškodovanka, ko jo je osumljenec porinil s kolesa, lažje poškodovala, 18-letnik pa je po roparski tatvini zbežal v smeri Žal.

Osumljenca so prijeli

Na kraj dogodka so napotili več patrulj, ki so osumljenca s pomočjo obvestil občana o smeri bega kmalu prijeli. Tudi slednjemu je osumljenec zagrozil z nožem.

Policisti so v postopku pri osumljencu našli odtujene predmete in manjši nož na preklop ter mu jih zasegli. Pridržali so ga za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila.

Kazenska ovadba zoper 18-letnika

Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine in groženj. Za storitev kaznivega dejanje roparske tatvine je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let, za kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe denarna kazen ali zapor do enega leta ter za kaznivo dejanje grožnje prav tako denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice