Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Ned, 3.1.2021 16:06
Kranjskogorski policisti so obravnavali nesrečo na snegu, katere povzročitelj je bil mlajši sankač.

V Ratečah so policisti obravnavali trčenje mlajšega sankača v drugo osebo in lažje poškodbe pri njem. Policisti zato opozarjajo na previdnost in izogibanje ravnanjem, ki lahko povzročijo nesrečo. 

Pri sankanju po zasneženih površinah, ki jih za hojo uporabljajo tudi sprehajalci, je običajno malo prostora, zato je še posebej pomembno, da se sanka s tako hitrostjo, da se je mogoče varno ustaviti in izogniti tako oviram kot ljudem, svarijo gorenjski policisti.

Požar

V Kranjski Gori so policisti obravnavali dimniški požar brez nastanka materialna škode. Vnele so se saje v dimniku.

Kranjskogorski policisti so v petek obravnavali kršitev javnega reda in miru z nasilnim in drznim vedenjem ter poškodovanjem osebnega avtomobila. Postopek še poteka.

Jeseniški policisti so v petek obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi ovržene petarde. Proti trem odraslim osebam poteka prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru, proti mladoletniku pa zaradi uporabe pirotehnike.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali povzročitev telesnih poškodb z udarci. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. Postopek poteka proti eni osebi.

Na Jesenicah so policisti v dveh primerih obravnavali poškodovanje vozil pri zdrsu snega s strehe objekta. Policisti svetujejo opozorilno označitev nevarnega mesta padanja snega, lahko s trakom ali na drug način, da bo varno za ljudi in premoženje. Ravno tako pozivamo k veliki previdnosti pri zadrževanju na strehah objektov, da se komu ne bi kaj zgodilo.

Ceste

 Na več lokacijah so bile v minulih dveh dnevih znova pojavile težave v prometu. Gre za podrta in nagnjena drevesa čez cesto, novozapadli sneg, ponekod obveznost snežnih verig in proženje manjših snežnih plazov čez cesto, na kateri se pojavljajo tudi udarne jame. Policija poziva k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnji in spremljanju razmer na poti.

Za težka tovorna vozila do 10. januarja ni omejitve tovornega prometa.

Pričakuje se povečan promet proti Karavankam v smeri Avstrije pri vračanju tujcev iz smeri Hrvaške. Trenutno je promet tekoč. Na Korenskem sedlu so obvezne verige, stanje se lahko še spremeni tudi na Ljubelju. Kadar so na avstrijski strani obvezne verige, avstrijski varnostni organi zavračajo voznike, ki opreme nimajo.

Gore

V gorah je velika nevarnost proženja snežnih plazov. Gorenjski policisti zato še opozarjajo na veliko previdnost. Ravno tako je zaradi obilnega sneženja ponekod drevje čez pot.

Starejše novice