Foto: CZR Domžale
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 14.12.2022 13:56
Okoli 9. ure zjutraj je v bližini Domžal, v Študi, odjeknila močna eksplozija.

V eksploziji, ki je danes zjutraj, okoli 9. ure, odjeknila je v bližini Domžal, v Študi, se je poškodovala starejša oseba, ki jo zaradi opeklin zdravijo v ljubljanskem kliničnem centru.

Gasilce so po poročanju portala Domžalec o nesreči obvestili ob 9.16. Na kraju dogodka so ob prihodu opazili starejšo osebo, ki so ji izven objekta že pomagali reševalci nujne medicinske pomoči Domžale.

Do eksplozije naj bi po prvih informacijah prišlo v večji, ločeni in samostojni leseni lopi poleg stanovanjskega objekta.

V trenutku, ko je starejša oseba poskušala v prostoru prižgati plinski gorilnik, se je zgodila nenadna močna eksplozija, ki je povzročila izjemno razdejanje. Požara ni bilo.

Vzrok eksplozije naj bi bilo uhajanje plina iz jeklenke.

Poklicni gasilci gasilske enote Centra za zaščito in reševanje Domžale so pregledali notranjost in zunanjost objekta ter iz prostora odnesli nevarne snovi.

Dve plinski jeklenki z gorilnikom so umaknili na varno, pregledali pa so tudi morebitne nevarnosti v objektu in zavarovali zunanjost ter pomagali pri reševanju kokoši iz lesenega kurnika in njihovi začasni premestitvi v zabojnike.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice