Foto: Gorska reševalna zveza Slovenije
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Ned, 23.1.2022 09:32
Našli so truplo pogrešanega turnega smučarja.

Poročali smo, da je bila sprožena iskalna akcija – na območju Stola so iskali turnega smučarja. 

Akcija je bila sprožena na avstrijski in slovenski strani, gorski reševalci ter letalska in gorska policijska enota pa so ga iskali v petek, 21. januarja, in 22. januarja dopoldne. 

Padec je bil usoden

Pogrešani je bil najden včeraj, okoli 200 metrov pod grebenom Stola. Policisti Policijske uprave Kranj poročajo, da gre za državljana Avstrije.

Okoliščine kažejo na padec po grebenu v turnih smučarskih čevljih. Umrl je na kraju. 

S pomočjo helikopterja slovenske policije so reševalci Gorske reševalne zveze Slovenije preminulega prepeljali v dolino.

Nesreč v gorah še več

Gorska reševalna zveza Slovenije je na Facebooku zapisala, da to ni bila edina nesreča v gorah, ki so jo obravnavali včeraj.

  • Zaradi nenadnega obolenja je življenje izgubil tudi planinec na Lubniku. Posredovali so gorski reševalci Gasilske reševalne službe Škofja, ki so preminulega prenesli v dolino.
  • Že v zgodnjih jutranjih urah oziroma sredi noči so bili v akciji gorski reševalci Društva Gorska reševalna služba Kamnik, ki so hiteli na pomoč osebi, ki si je na planini Koren hudo poškodovala prsni koš. V zgodnjih jutranjih urah so poškodovano osebo s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino v nadaljnje zdravljenje.

Previdno v gorah!

Na območju je trd in zaledenel sneg. Razmere so nevarne. Zato policisti in gorski reševalci pozivajo, da ste na vaši poti v gore skrajno previdni. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice