SLIKA JE SIMBOLIČNA
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 13.4.2021 10:04
Policijska uprava poroča o dogodkih, kjer so morali posredovati v zadnjem dnevu.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 42 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali sedem tatvin, pet vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in šest primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali sedem krat na javnem kraju in sedem krat v zasebnem prostoru.

Vlomi

  • V Trbovljah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 650 evrov.
  • V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Kilimanjaro, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
  • Na Vrhniki so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več avtomobilskih katalizatorjev. Podjetje je oškodovano za okoli 4000 evrov.
  • V centru Ljubljane so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili plinsko jeklenko in gorilnik, škarje za rezanje železa ter denar. Podjetje je oškodovano za okoli 500 evrov.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog

Trboveljski policisti so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi opravili hišno preiskavo pri 54-letnem Trboveljčanu. Pri hišni preiskavo so našli in zasegli več kot 3000 nedovoljenih substanc (tablet) in manjšo količino prepovedane droge konoplja rastlina. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami. 

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Včeraj popoldan so policisti na primorski avtocesti pri Vrhniki v smeri Kopra, ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 22 letni slovenski državljan v vozilu prevažal 33 tujcev (državljanov Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Slovenskemu državljanu, doma iz okolice Kranja, je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče

  • Včeraj, okoli 20.30 ure se je na Streliški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in otrok na skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost otroku, ki je s skirojem prečkal prehod za pešce. Pri tem se je otrok  lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.
  • Včeraj, okoli 11. ure se je na Njegoševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena voznica osebnega vozila pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vožnji vzvratno trčila v pešca, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.
  • Včeraj, nekaj po 6. uri se je na Barjanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je  voznica zavijanju levo odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Nesreča na prehodu čez železniško progo

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Viški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je vlak na prehodu čez železniško progo trčil v osebno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo, ker je 37-letni voznik osebnega vozila zapeljal mimo že spuščenih polzapornic. V vozilo je trčil potniški vlak, ki je pripeljal iz smeri Kopra. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Na vlaku sta bila poleg strojevodje še dva potnika, nobeden izmed njih pa ni bil poškodovan. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil železniški promet na progi Ljubljana – Koper ustavljen do 22.30.

Starejše novice