Slika je simbolična (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 27.7.2022 07:40
Tudi minula noč gasilcem na goriškem Krasu ni prinesla miru.

Na goriškem Krasu tudi minula noč za gasilce ni bila mirna. Poleg pojavljanja manjših žarišč na dosedanjem požarišču je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčjak.

Požar se ob vetru širi proti Trstelju oziroma Železnim vratom. Zjutraj pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom.

Na drugi strani Trstelja doslej ni gorelo

Kot so danes sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko, je ob približno 1. uri zagorelo nad vasjo Šibelji v občini Komen.

Gre za območje na drugi strani Trstelja, kjer doslej ni gorelo, je povedal poveljnik kraške gasilske zveze Peter Jerina.

Zagorelo je na hribu Veliki Ovčjak, ob vetru pa se ogenj širi proti Trstelju oziroma predelu Železnih vrat.

Kot je povedal dosedanji vodja intervencije Blaž Rogelja iz Prostovoljnega gasilskega društva Komen, je na terenu že več kot 180 gasilcev s 60 vozili iz kraške in goriške gasilske zveze ter gasilskih zvez Ilirska Bistrica, Postojna, Vipava in Ajdovščina.

Območje je s termo kamero že preletel policijski helikopter, zdaj pa sta v zraku tudi dva helikopterja za gašenje iz zraka.

Nekaj po 5. uri pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, je povedal nočni vodja intervencije Uroš Kemper. Na to območje so usmerili vse enote, ki so bile ponoči na terenu in nadzirale veliko požarišče.

Ponoči je na požarišču ostalo 58 gasilcev, v torek pa se je z ognjem bojevalo 143 gasilcev s pomočjo 44 gasilskih vozil.

Na različnih krajih so se še vedno pojavljala posamezna majhna žarišča, gasilci pa so bili zaradi premalo padavin ter kasnejšega vetra v nenehni pripravljenosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice