Vir: Gasilska brigada Ljubljana
Ustvarjeno dne
Tor, 25.8.2020 13:47
Po požaru, ki je v noči iz petka na soboto izbruhnil na avtoodpadu v Ljubljani, se kriminalistična preiskava nadaljuje, tudi v smeri sumov kaznivega dejanja, so sporočili ljubljanski policisti.

Požar se je razširil na okoli 4000 kvadratnih metrov, pogoreli pa so različni deli vozil, pnevmatike in ostali odpadki, ki so se tam nakopičili v zadnjih letih.

Policisti po opravljenem ogledu nadaljujejo s kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Materialna škoda sicer ni velika, je pa bila s požarom povzročena nevarnost za premoženje in življenje ljudi. Požar bi se lahko razširil v bližnji gozd, ki ga je požar že dosegel in od tam proti naseljenim krajem. To so z uspešnim gašenjem preprečili gasilci.

Policija je glede avtoodpada v preteklih letih že ukrepala, saj je znani osumljenec med leti 2016 in 2018 na zemljišču, ki ga je uporabljal proti predpisom, skladiščil, obdeloval in odlagal različne vrste odpadkov, predvsem izrabljena motorna vozila in njihove dele. Policija je pri preiskavi sumov kaznivega dejanja sodelovala s pristojnimi inšpekcijskimi organi, ki so proti uporabniku zemljišča ukrepali v skladu s svojimi pristojnosti, vendar uporabnik zemljišča do sedaj ni saniral. S tem je povzročil nevarnost nastanka škode na kakovosti zemlje in vode, ter živalim in rastlinam. V mesecu marcu je bila na 2018 na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper znanega osumljenca podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice