Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 6.2.2023 18:00
Na avtobusni postaji v Murski Soboti so se potniki danes spraševali, zakaj je velika površina polita z vodo. Krvave sledi so brisali tudi pri stanovanjskem bloku na Vrtni ulici.

Danes dopoldne so na avtobusni postaji v Murski Soboti že obrisali večino sledi, ki so pričale o krvavem nedeljskem dogajanju.

Na nekaterih mestih so bile sicer še vidne kaplje krvi po dogajanju, ki se je sicer pričelo v neposredni bližini okoli pol sedme ure zvečer na Slomškovi ulici.

»Jaz sem pa gledal, kaj je vse to mokro. Ne vem, nisem slišal,« nam je sprva na avtobusni postaji povedal starejši moški.

Ko smo mu nato razložili, da je tukaj policija včeraj zvečer preiskovala posledice prepira, v katerem je bil zaboden 26-letnik, nam je nemudoma odvrnil:

»Pa to je katastrofa, pa ne samo v Murski Soboti, vsepovsod po Sloveniji!«

Reševalna ekipa je osumljenca oskrbela na parkirišču

Tudi na parkirišču pred stanovanjskim blokom na Vrtni ulici so bile dopoldne še vidne krvave sledi.

Na lokacijo je okoli 10. ure prispel sodelavec upravljalca stavbe, ki so mu naročili, naj očisti predprostor in območje pred vhodom, kjer je 48-osumljenec zvonil na domofon, da bi se skril pred policisti.

Policisti so osumljenega državljana Bosne in Hercegovine v manj kot pol ure iskanja že izsledili, na bližnjem parkirišču pa ga je oskrbela reševalna ekipa. 

»To je grozljivo in ne bi smelo tako biti«

Krvavi dogodek je močno pretresel Mursko Soboto, kjer je bila to danes glavna tema pogovorov.

»Nisem si predstavljala, da se lahko nekaj takšnega tu zgodi,« nam je na avtobusni postaji povedala domačinka, ki je o dogajanju izvedela na Sobotainfo.

»Ja, to je grozljivo in ne bi smelo tako biti,« je dejala ženska, ki smo jo srečali v bližini zločina na Slomškovi ulici.

Osumljeni zaradi hudih ureznin na zdravljenju v UKC Maribor

Policija za zdaj še ni opredelila za katero kaznivo dejanje zoper življenje in telo bo preganjala osumljenca.

Ta je bil sicer iz murskosoboške bolnišnice že prepeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, predvsem zaradi hudih ureznin po rokah. 

»Po prvih podatkih je osumljenec državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju Republike Slovenije,« je pred novinarji danes popoldne povedala novinarska predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš.

Kaj je bil razlog za spor, ki se je končal s smrtjo 26-letnika, za zdaj še ni znano.

»Motiv za dejanje do sedaj ni znan. Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja,« je še dejala Rauš.

V kolikor mu bodo sodili za kaznivo dejanje uboja, ga lahko doleti do petnajst let zapora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice