Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 3.2.2023 10:10
65-letna Izolanka je osumljena kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva.

Policijska uprava Koper je sporočila, da na podlagi podanih prijav oziroma ovadb in zbranih obvestil izhaja, da je 65-letna osumljenka opravljala naloge osebne negovalke pri več oskrbovancih.

Delo negovalke je izvajala v različnih časovnih terminih.

Iz podanih prijav izhaja, da je izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov ter zlorabljala njihovo nemoč, saj zaradi saj zaradi takšnega stanja starostniki nimajo in ne morejo imeti nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju ter zaupajo osebam, katerim so predani v varovanje in oskrbo.

Agresivno in ponižujoče obnašanje

Policijska uprava Koper je navedla, da je osumljena tovrstno zaupanje zlorabljala in si v času opravljanja oziroma izvajanja nege protipravno prilastila nakit in denar na škodo več starostnikov, vsaj v enem primeru pa je bila do oskrbovanke nasilna in se do nje agresivno in ponižujoče obnašala ter jo s takšnim obnašanjem spravljala v podrejeni položaj.

Osumljena je izvrševala kazniva dejanja zoper premoženje pri izvajanju svoje dejavnosti osebne negovalke, predvsem tako, da je zlorablja zaupanje in nemoč oseb, za katere bi morala skrbeti in jih negovati.

Zasežen nakit ob preiskavi stanovanja

Zoper osumljeno je bila podana kazenska ovadba za kazniva dejanja velikih tatvin, za kar je predvidena kazen zapora do petih let, in nasilništvo, za katero je predvidena kazen zapora do dveh let.

Pri 65-letnici je bila opravljena preiskava stanovanja in drugih prostorov po odredbi sodišča, pri kateri je bil zasežen nakit, za katerega je podan sum, da izvira iz kaznivih dejanj.

Policija vse oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj poziva, da pokličejo na 113 ali se zglasijo na najbližji policijski postaji zaradi podaje prijave oziroma ovadbe.

Vir: Policijska uprava Koper

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice