Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 31.8.2021 07:10
Pomurski policisti med poostrenim nadzorom ujeli divjaka.

Minulo soboto med 15.00 in 23.00 uro so policisti Postaje prometne Policije Murska Sobota na pomurski avtocesti A5 izvajali poostren nadzor cestnega
prometa po metodologiji Pegaz.

Ob 18.40 so izmerili največjo prekoračitev hitrosti voznika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, ki je vozil s hitrostjo 211 kilometrov na uro, z upoštevanjem tolerance je ta znašala najmanj 200 kilometrov na uro. To pomeni, da je voznik, ki je vozil po avtocesti A5 izven naselja Gančani v smeri Murske Sobote, prekoračil največjo dovoljeno hitrost za več kot 90 kilometrov na uro.

Vozilo je vozil državljan Bosne in Hercegovine, ki mu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pokazal vrednost 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

FOTO: PU Murska Sobota

Soboški policisti poudarjajo, da nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Več kot tretjina tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo pijanih

V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci prometnih nesreč ni bistveno spremenil in ostaja približno na desetih odstotkih. Vendar pa policisti poudarjajo, da je zaskrbljujoče, da več kot tretjina tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in podobno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice