Profile picture for user Rebeka Sivka Rebeka Sivka
Ustvarjeno dne
Čet, 15.7.2021 11:47
Policijska uprava Ljubljana poroča o dveh prometnih nesrečah, ki jih je povzročil voznik cisterne.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, nekaj pred 14. uro, obveščena, da je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno v kraju Breg pri Ribnici trčil v prometne znake ob cesti in odpeljal naprej.

Policisti so ugotovili, da je voznik s tovornim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti z zadnjim delom cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti.

V nesreči je na cisterni tudi razneslo pnevmatiko, vendar je voznik svoje vijuganje nadaljeval v smeri Ljubljane.

Nekaj pred 15. uro so bili policisti obveščeni, da je tovorno vozilo na travnati površini ob glavni cesti med Rašico in Turjakom.

Ugotovljeno je bilo, da je isti voznik tovornjaka zapeljal na makadamsko izogibališče ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku.

Ker zaradi teže vozila ni mogel več speljati na cesto je obstal na travniku, kjer so ga nato izsledili policisti. Voznik se v nesrečah ni poškodoval, v cisterni pa ni prevažal nevarnih snovi.

Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,36 miligramov na liter alkohola v izdihanem zraku.

Da pa ima voznik na tem področju že izkušnje pa je potrdilo dejstvo, da pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja,  saj so mu ga prejšnji dan zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli nemški varnostni organi. 

Voznik je bil pridržan in predan v obravnavo sodniku za prekrške, ki mu je že izrekel visoko denarno kazen.

Starejše novice