Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.5.2021 10:19
Večer poroča, da je ena izmed udeleženk na aprilskem protestu v Mariboru prijavila, da jo je posilil oče.

Na Večeru ob tem dodajajo, da je mariborska preiskovalna sodnica sledila zahtevi tožilstva in zoper osumljenega 54-letnika odredila pripor. 

Kot so za Ljubljanainfo potrdili na Policijski upravi Maribor, so v zvezi z utemeljenim sumom storitve kaznivega dejanja posilstva, o katerem so bili obveščeni aprila, 20. aprila 2021 s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Mariboru privedli 54-letnega moškega. 

Po zaslišanju je bil zoper njega odrejen pripor.

Zgodba, ki se bere kot kriminalka ...

Večer poroča, da naj bi domnevna oškodovanka dejala, da je očeta, s katerim nista živela skupaj, pred dogodkom spremljala na neprijavljenem protestnem shodu proti epidemiološkim ukrepom v Mariboru. 

Ta pa naj bi jo po protestu povabil k sebi domov, kjer naj bi jo med popivanjem prepričeval, da ni njen biološki oče, nakar naj bi jo posilil. Zaradi opitega stanja ni bila sposobna oditi in je tam zaspala.

V bolnišnico naj bi odšla naslednji dan, poroča Večer, zadevo pa je policiji prijavilo osebje bolnišnice in stekla je preiskava.

Osumljeni 54-letnik, ki naj bi bil eden vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, naj bi se po pisanju Večera zagovarjal, da je prijava posilstva plod maščevanja bivše partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli prepoved približevanja.

Šlo naj bi za starega znanca policije, ki je bil vpleten v umor, obsojen pa je bil tudi zaradi drog - bil naj bi na čelu mamilarske verige, ki je z drogo zalagala odvisnike v Mariboru.

Starejše novice