Profile picture for user ninavodeb Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 16.10.2020 09:55
Iz PU Ljubljana so sporočili, da je na Celovški cesti v Ljubljani neznani storilec po domofonu s pogovorom o poštnih storitvah zamotil starejšo oškodovanko, da je ta zapustila stanovanje. V tem času je iz stanovanja ukradel denarnico. 

Kot so še sporočili, pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. 

poPolicisti se potem srečujejo s težavo, da oškodovanci šele čez čas ugotovijo, da so bili okradeni, storilcev se niti ne spomnejo dobro, prostor pa v tem času že pospravijo, kar otežuje delo policiji.

"Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo,"

svetujejo policisti in dodajajo:

"Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog."
 

Starejše novice