Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 2.10.2022 12:15
Danes se že tretji dan nadaljuje obsežna iskalna akcija za pogrešanim starejšim občanom z območja Idrije, so sporočili policisti s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so bili v petek, 30. septembra ob 19.58, s strani svojcev obveščeni, da pogrešajo 80-letnega moškega. Po sedaj zbranih podatkih se je pogrešani v petek okoli 14. ure odpravil od doma, nato pa se domačim ni več oglasil. 

Stekla je iskalna akcija pod vodstvom Policijske postaje Idrija, policistom pa se je pri iskanju pogrešanega poleg svojcev pridružilo tudi večje število gasilcev Prostovoljskega gasilskega društva Dole. 

Na pomoč helikopter

Pogrešanega so iskali na območju Idrije in širše okolice ter v okoliških krajih: Razpotje v smeri Kanomlje, Krekovše, Jelični vrh-Gore-Dole. Nekaj ur po prijavi pogrešanega oziroma v petek okrog polnoči je bil na cesti Gore – Jelični vrh najden avto pogrešane osebe.  

Kljub nočnemu iskanju na območju, kjer so našli avtomobil, pogrešanega niso izsledili. V soboto, 1. oktobra ponoči, je bila iskalna akcija začasno prekinjena in se je ponovno nadaljevala že čez nekaj ur oziroma včeraj od jutranjih ur dalje.

V včerajšnji iskalni akciji se je iskanju pogrešanega pridružili večje število prostovoljnih gasilcev, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zveze vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske regije ter gorski reševalci iz Tolmina. 

V iskalno akcijo je bil včeraj vključen tudi policijski helikopter. Policisti in reševalci pogrešanega včeraj niso našli in iskalna akcija je bila včeraj popoldne začasno prekinjena.

Iskalo ga je več kot sto ljudi

Danes pa se je iskanje nadaljevalo na območju Idrije in okolice ter na zahtevnem iz z gozdom poraslem območju Jelični vrh-Gore-Dole.  Idrijskim policistom se je danes v iskalni akciji pridružilo tudi večje število policistov Posebne policijske enote iz Nove Gorice, gasilci, vodniki reševalnih psov in gorski reševalci. 

Skupno je pogrešanega iskalo več kot sto ljudi. 

Nekaj pred 11. uro dopoldne so pogrešanega našli v bližnji okolici Idrije, pri Ljubevču. Najdeni ni kazal znakov življenja

Na kraju je zdravnik potrdil njegovo smrt in odredil so mu sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti Policijske postaje Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice