Ustvarjeno dne
Pon, 9.11.2020 12:49

Potem ko so včeraj pred stanovanjskim blokom v Kopru našli žensko in moško truplo, so s Policijske uprave Koper sporočili, da trenutno še ne morejo potrditi navedb v medijih, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, saj preiskovalne aktivnosti še potekajo, vključno z obdukcijo.

Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper, v izjavi za medije zaradi interesa preiskave ni mogel povedati, ali je bila ženska pred padcem iz balkona tudi zabodena ter kakšne predmete so našli in zasegli v stanovanju žrtve.

"Trenutno potekajo vse aktivnosti zaradi razjasnitve okoliščin tega dogodka, tako da ne moremo odgovoriti na vprašanje o motivu tega dogodka, prav tako tudi ne tega, ali je bilo pri tem dogodku storjeno kaznivo dejanje," je povedal Grandič.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in na kraju zbrali potrebna obvestila, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo obeh trupel. Danes nadaljujejo zbiranje obvestil in druge aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin.

O smrti državljana Hrvaške so obvestili hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji, so še sporočili s PU Koper.

Po navedbah Grandiča policija doslej zoper nobenega od umrlih partnerjev ni posredovala zaradi kaljenja miru. Potrdil pa je, da sta bila v času dogodka v stanovanju sama.

SPOMNIMO:

Tragedija se je zgodila v Prisojah pri Kopru v nedeljo zjutraj. Očividec grozljivega prizora je okoli osmih zjutraj poklical policiste in povedal, da pod blokom negibno ležita moški in ženska, so poročale Primorske novice. Sosedje naj bi slišali prepir in kričanje.

Koprska policija je v nedeljo obvestilu občanke pred blokom na Cesti na Markovec našla trupli 49-letne Koprčanke in njenega 51-letnega zunajzakonskega partnerja, sicer hrvaškega državljana, ki je imel prijavljeno bivališče prav tako na Hrvaškem. Ženska naj bi bila prav tako tujka, vendar je že več let živela v Kopru in imela tudi slovensko državljanstvo.

Starejše novice