Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 10.1.2022 21:41
Policisti poročajo o poskusu uboja.

Policisti policijske uprave Nova Gorica so bili v nedeljo, 2. januarja ob 17.50, obveščeni o poskusu uboja na Tolminskem.

Kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 38–letni moški, ki se je okoli 17.30 peljal po lokalni cesti med naseljema Bukovo in Grahovo ob Bači, v občini Tolmin, s tovornim vozilom oziroma kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim vozečega 50-letnega voznika osebnega avtomobila z namenom, da bi ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način skušal odvzeti življenje.

50-letni oškodovanec pobegnil v gozd

Nazadnje je 38-letni voznik kombija skušal izriniti voznika osebnega avtomobila s ceste približno slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je 38-letnik s kombijem ponovno trčil v osebni avtomobil in nato s povečano hitrostjo vožnje potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina v globino okoli 40 metrov.

50-letni voznik je močno zaviral, da z avtomobilom vred ne bi padel v nezavarovano prepadno brežino, zato je z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste.

Po trčenju v podporni zid pa je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in pri tem v celoti podrsal ter poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa s kraja odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti ter zaradi neposredne ogroženosti in bojazni za svoje življenje pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical policijo.

Tablični računalnik vrgel v grapo za odvodnjavanje

Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal tudi 38-letni voznik  kombija, ki se je z razbitjem stekla zadnjih desnih vrat znesel nad osebnim vozilom in nato iz notranjosti avtomobila odvzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo za odvodnjavanje.

Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači. Tolminski policisti so omenjeno vozilo našli še istega dne v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji.

Osumljenca policisti izsledili in ga priprli

38-letnega osumljenca so tolminski policisti izsledili naslednjega dne oziroma v  ponedeljek, 3. januarja  zjutraj, v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem  in mu odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih.

38-letnik  je utemeljeno osumljen poskusa storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja, o varnostnem dogodku je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski  postopek je usmerjalo pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije policijske uprave Nova Gorica so 38-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v torek, 4. januarja popoldne, privedli in izročili v nadaljnji postopek  k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Starejše novice