Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 10.5.2022 16:08
Včeraj zvečer je na lokaciji Belinke Perkemije d.o.o. v Ljubljani zagorel požar. Danes si je kraj nesreče ogledal izredni inšpekcijski nadzor, saj je šlo za obrat večjega tveganja za okolje.

Včeraj je zagorelo v enem izmed stolpov družbe Berlinke Perkemije v Ljubljani. Šlo je za stolp, v katerem poteka linija za pranje topil v proizvodnji vodikovega peroksida. Danes je na prizorišču opravil nadzor izredni inšpektor in ocenil, da je zgorelo za približno tri kubične metre delovne raztopine, ki se je v času požara nahajala v pralnem stolpu. V času nadzora je bilo na lokaciji zaznati intenziven vonj po organskih topilih.

Stolp je postavljen na območje, ki je v obliki lovilne sklede, zato se je tja ujela gasilna voda s peno, ki so jo uporabili pri požaru. Po-požarna voda se začasno hrani v nevtralizacijski skledi in tudi v bazenu požarnih voda, ki meri tisoč kubičnih metrov. Ko bodo narejene ustrezne analize vod, bo požarna voda ustrezno odstranjena. Zavezanec mora o nameravanem postopku odstranitve požarne vode pred samim postopkom odstranitve o tem obvestiti inšpektorja za okolje.

Neposredno po požaru je Ekološki laboratorij z mobilno enoto vzel vzorec vode, rezultati še niso znani. Analiza vzrokov nesreče še poteka.Zavezanec je o nesreči obvestil Regijski center za obveščanje in pristopil k omejevanju požara.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice