Ustvarjeno dne
Pet, 9.4.2021 08:52
Ljubljanski policisti opažajo, da kljub številnim pozivom in svarilom, ljudje ostajajo neprevidni, tatovi pa to s pridom izkoriščajo.

Policisti so ponovno dobili prijavo, da je včeraj, okoli 11. ure v Ihanu do stanovanjske hiše pristopil neznan moški, ki je oškodovanca zapletel v pogovor, kar je pa izkoristil sostorilec, ki je med tem časom preiskal hišo in odtujil denarnico.

S kraja sta se odpeljala s temnejšim vozilom. Povzročila sta za nekaj sto evrov materialne škode.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev zaenkrat še neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ljudje so, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali  pozorni  do  neznancev,  ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., policija svetuje, da vedno zahtevate na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog. Ob tem bodite pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Policija še dodaja, da prav tako pokličite policijo, če zaznate pojav neznanih oseb in vozil in se vam njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želite ostati anonimni, pa lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200, še dodajajo ljubljanski policisti

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice