Vir: Facebook, PU Kranj.
Ustvarjeno dne
Pon, 14.12.2020 09:38
Policisti PU Ljubljana in PU Kranj so imeli za vikend precej dela.

Ljubljanski policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 5 vlomov, v treh primerih je ostalo pri poizkusu, in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Na območju Centra je bilo vlomljeno v trafiko. Na območju Most je bilo vlomljeno v trgovino. Policisti v obeh primerih ogled še opravljajo, tako da materialna škoda še ni znana. V  Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

S področja prometne varnosti so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.
 

Prepovedano prehajanje meje

Policisti so na avtocesti pri Lukovici kontrolirali osebno vozilo v katerem je bilo šest oseb. Ugotovljeno je bilo, da sta dva državljana Hrvaške in državljan Kosova v vozilu prevažali tri državljane Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsem trem osumljenim je bila odvzeta prostost in bodo tekom naslednjih dni privedeni k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili mejo še potekajo.
 

S področja kršitev javnega reda in miru so ljubljanski policisti intervenirali sedemkrat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru. Gorenjski policisti so imeli nekoliko manj dela. Dvakrat so obravnavali prijavo o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter enkrat v zasebnem prostoru.

Škofjeloški policisti so včeraj osebi v postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi neupoštevanja odlokov policisti izdali 57 opozoril in 16 kazni

Policisti so v času izvedbe svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici poostreno nadzirali spoštovanje ukrepov s področja preprečevanja širjenja koronavirusa. Obravnavali so štiri kršitve prometnih pravil in eno kršitev javnega reda. Zaradi neupoštevanja odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa so izrekli 57 opozoril in izdali še16 plačilnih nalogov. Policisti so poostreno nadzirali tudi prehajanje med občinami ob odprtju smučišč in tudi v tem segmentu ugotovili posamezne kršitve.

Starejše novice