Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 16.4.2021 10:52
Na udaru predvsem starejši.

Na območju PU Ljubljana organi pregona opažajo povečano število drznih poskusov tatvin iz stanovanjskih hiš. Tatovi prežijo predvsem na hiše starejših ljudi, največkrat zamotijo nič hudega sluteče oškodovance  s pogovorom, pod pretvezo, da so serviserji, električarji, ali pa so prišli odkupit staro železo. Tako tatovi lastnika zvabijo iz hiše, njihovi partnerji pa se podajo na delo.

Tatovi na delu v Dobrovi

Na območju Dobrove so policisti včeraj obravnavali dva primera takšnih podvigov. V prvem primeru je neznanec na domu zamotil starejšo gospo s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Njegov partner pa je med tem iz hiše odtujil denar lastnice. V drugem primeru pa je na srečo šlo le za poskus. Tatova, ki se ujemata z opisom dvojice prve tatvine sta ponovno zamotila starejšega moškega, a nista vzela ničesar.

Opis enega izmed storilcev: star med 30 in 40 let, visok okoli 170 centimetrov, suh, črnih las, oblečen v črna oblačila in črno kapo s šiltom. Policisti glede okoliščin  obeh kaznih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti priporočajo še večjo previdnost

Že nekaj časa ljubljanski policisti opozarjajo na podobne tatvine, ki niso novost niti drugod po Sloveniji. Zaskrbljujoče je, da ljudje še vedno niso dovolj pozorni, ko na njihov dom pridejo neznanci. 

Policisti opozarjajo, da neznance, ki nenapovedano pridejo k vam, ne izpustite iz oči. Po nepotrebnem jih ne spuščajte v stanovanjske prostore in vhodna vrata vedno zaklepajte.

Starejše novice