Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 15.9.2021 11:26
Policijska uprava Maribor poroča o drzni tatvini na Ptuju. Moška sta se pretvarjala za delavca Telekoma in oškodovanki odtujila okoli 3200 evrov.

Včeraj dopoldan sta dva neznana moška, ki sta uporabljala črni obrazni maski, ogovorila gospo pred stanovanjsko hišo na Ptuju. 

Predstavila sta se ji kot delavca Telekoma, nakar jo je prvi zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino iz nočne omarice pa nakit.

Še preden se je oškodovanka vrnila v hišo, je objekt zapustil. Moška sta nato odšla s kraja in oškodovanki natvezla, da se bosta vrnila popoldan.

Materialna škoda znaša okoli 3200 evrov.

V stanovanje ne spuščajte nepoznanih oseb

Policija ob tem dejanju ponovno svetuje, naj ljudje na svoja dvorišča ali v stanovanjske hiše ne spuščajo nepoznanih oseb, čeprav se predstavijo kot delavci različnih podjetij. V takih primerih naj zahtevajo, da se predstavijo z identifikacijsko kartico podjetja s fotografijo.

Upoštevajo naj tudi, da se delavci takih podjetij praviloma pred obiskom pisno ali po telefonu napovedo svoj prihod. 

V primeru, da pride do takega dogodka kot je opisan, naj ljudje pravočasno pokličejo policijo na telefonsko številko 113, z glasnim govorjenjem pa naj na dogajanje opozorijo sosede ali mimoidoče

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice