Vir: PU Ljubljana.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Čet, 4.3.2021 14:30
Na policiji opažajo, da se je gostota prometa na ljubljanskih vpadnicah v jutranjih urah, ko se ljudje odpravljajo na delo, in v popoldanski konici, po sprostitvi večine ukrepov, izredno povečala.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so samo v torek, 2. marca med 15.30 in 18. uro, obravnavala štiri prometne nesreče na vzhodni ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti na odseku med Šentjakobom in Domžalami, zaradi katerih je prišlo do večjih zastojev v prometu. 

V treh primerih je šlo za trčenje v zadnje vozilo, ki se je ustavilo v koloni, saj povzročitelji vozijo z neprilagojeno hitrostjo glede na stanje prometa. V enem primeru je voznik nepravilno zamenjal vozni pas in je trčil v zadnji del spredaj vozečega vozila. 

Vir: PU Ljubljana.

Zgolj naključje je, da so se vse nesreče končale brez poškodb, saj so bila udeležena tudi tovorna vozila in več vozil hkrati, so jasni na policiji. 

Pozornost usmerite le na vožnjo in spremljanje prometa

Vozniki pri svoji vožnji niso pozorni na dogajanje pred sabo, vozijo prehitro in ne vzdržujejo varnostne razdalje do vozil pred seboj, zato tudi ne odreagirajo pravočasno, ko se vozilo pred njimi nenadoma ustavi, opažajo na PU Ljubljana. 

Posledice tovrstnih prometnih nesreč na avtocestah in hitrih cestah so lahko izredno hude, zato policija svetuje, da pri vožnji vso koncentracijo usmerite le v vožnjo in spremljanje prometa. Naj vas mobilni telefoni in drugi moteči elementi v vozilu ali okolici ne zavedejo do te mere, da vaša pozornost ni usmerjena v promet. Že zgolj sekunda nepozornosti lahko pusti hude posledice ali pa je za nekoga tudi usodna, so jasni na policiji. Poleg tega opozarjajo, da je v zastoju vedno potrebno ustvariti reševalni pas. 

Starejše novice