Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.5.2021 15:12
Kraj je zavarovan, pošiljka pa bo poslana v analizo. 

Mariborski policisti so bili danes, okoli 13.30, obveščeni, da so na eni izmed srednjih šol v Mariboru prejeli sumljivo pošiljko, iz katere se je ob odprtju vsula neznana snov - prah. Gre za Drugo gimnazijo v Mariboru.

Kraj je zavarovan, pošiljka pa bo poslana v analizo. 

Osebe, ki so bile izpostavljene pri odpiranju pisemske pošiljke, ostajajo do zaključka analize v karanteni, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Pismo naslovljeno na eno izmed 'protestniških' dijakinj

Ravnatelj Druge gimnazije Ivan Lorenčič je pojasnil, da je bila poštna kuverta naslovljena na eno od dijakinj, ki jo je v razredu odprla, iz nje pa se je vsul neznani prah, poroča STA.

Zaradi procedure in analize snovi morajo dijaki, ki so bili v razredu, do prejetih rezultatov počakati v prostorih šole. Šlo bi naj za dijake tretjega letnika.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvu Mariborinfo, je bila poštna kuverta naslovljena na 'protestniško' dijakinjo, ki je bila konec aprila zaslišana pred sodnikom za prekrške zaradi sodelovanja na februarskem mirnem protestu za vrnitev v šolske klopi.

Starejše novice