Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 21.9.2022 15:17
S Policijske uprave Murska Sobota opozarjajo, da otroci naj ne vstopajo v tuja vozila in naj ne prejemajo daril neznanih oseb.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so bili v torek, 20. septembra, ob 10.30 s strani občanke obveščeni, da je otroka na cesti v bližini Murske Sobote, v ponedeljek, okrog 14. ure, neznanec ogovoril in vabil v vozilo.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjenega dne otrok po pločniku potiskal kolo.

Malo pred domom otroka, naj bi na pločnik zapeljal bel kombi. Neznan moški je iz vozila, skozi spuščeno steklo, s kretnjo roke pokazal otroku naj pride bližje. Govoril ni ničesar. Otrok je s kraja zbežal.

Policistom v opravljenem razgovoru z otrokom ni uspelo pridobiti dovolj dejstev, ki bi nakazovala na storitev morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška oziroma, da bi potrdili navedbe iz prijave starša od otroka.

Policija se občasno srečuje s takšnimi obvestili, kjer nemudoma reagirajo, zberejo prve informacije in zadeve spremljajo, predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena.

Staršem svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Iz Policijske uprave Murska Sobota še opozarjajo, da otroci naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili.

Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim ne.

Otrokom je še treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti o vozilu ali storilcu, zatem pa naj takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo.

Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na številko 113.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice