Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 30.5.2021 12:52
Društvo za zaščito živali Maribor sporoča dobre novičke iz 'pernatega' živalskega sveta.

Društvo za zaščito živali Maribor je včeraj prejelo klic, da je mimoidoči v visoki travi na večji zelenici ob precej prometni cesti v Mariboru našel mladičke račke.

»Želele so prečkati štiri pasove, kar se zanje zagotovo ne bi dobro končalo,« pripovedujejo na društvu, a na srečo jim je mimoidoči to preprečil in poklical na pomoč.

Odhiteli so na kraj, kjer pa so ocenili, da bi bilo lovljenje prenevarno za račje mladičke in mamo.

Tako so jih skupaj čuvali nekaj časa, da so ostali čim bolj mirni, potuhnjeni v visoko travo in da so jim preprečili prehod čez to cesto. Medtem so na kraj prišli še gasilci in policisti.

Rešili devet puhastih mladičkov, nato našli še tri

Skupaj so varno rešili mamo raco in devet mladičkov ter jih prepeljali na varno lokacijo: »A zdelo se jim je, da se je slišalo še neko 'čivkanje', a našli jih niso.«

Iskalna akcija se je nadaljevala, vse dokler na drugi strani v travi niso odkrili še kar treh drobcenih račjih mladičkov, ki so jih spravili na varno, k preostali družini.

»Račja družinica je danes tako uspešno rešena, vsi skupaj, vsi živi in zdravi, premeščeni na varno lokacijo, kjer ne bo več skrbi, da se znajdejo praktično v kosu trave sredi cest in betona,« so še zapisali.
 

Starejše novice