Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 6.7.2021 14:35
Romunski voznik je bil na avtocesti krepko prehiter pri treh zaporednih meritvah.

Policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Uprave avtocestne policije so sinoči v večernem času ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil z občutno povečano hitrostjo.

Šlo je za voznika romunskih registrskih številk, ki je vozil po avtocesti A1, iz smeri Maribora proti Ljubljani

Romunski voznik je bil krepko prehiter pri treh zaporednih meritvah

Prva meritev hitrosti je bila opravljena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Polskava, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 130 kilometrov na uro, vozil 180 kilometrov na uro. 

Hitrost vožnje voznika je bila ponovno izmerjena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Slatina, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 100 kilometrov na uro, vozil 171 kilometrov na uro. 

S takšno hitrostjo je nadaljeval vse do Šentruperta, kjer sta policista Postaje prometne policije Celje izvajala meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Izmerila sta, da je voznik na delu avtoceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro, vozil 195 kilometrov na uro. 

Policista sta mu sledila do Trojan

Da sta policista voznika lahko zaustavila, sta se vozila za njim do izvoza Trojane, kjer sta ga zaustavila in mu opisane prekrške tudi predstavila.

Vozniku sta izrekla globo v višini 1950 evrov in 17 kazenskih točk. Globo je plačal takoj v polovičnem znesku.

»Prehitra vožnja je eden od najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. Kljub temu nekateri vozniki omejitev hitrosti ne upoštevajo in večino časa vozijo z občutno preveliko hitrostjo,« so ob tem sporočili Celjski policisti. 

Znova poudarjajo, a je prehitra vožnja že sama po sebi nevarna. Še nevarnejša pa je v kombinaciji z dolgotrajno vožnjo, kjer vozniki zaradi utrujenosti niso več popolnoma zbrani.

Starejše novice