Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 1.4.2022 10:02
Na Policijski upravi Ljubljana so včeraj obravnavali tudi roparsko tatvino in požar.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih.

Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, 73 pa na prometno varnost.

V trgovini v Mostah prišlo do ropa, neznani storilec s kraja pobegnil peš

Včeraj, okoli 11. ure, so bili ljubljanski policisti obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Most.

Neznani storilec je pri blagajni odrinil tam zaposleno in iz blagajne vzel nekaj sto evrov gotovine, nato pa s kraja peš pobegnil. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis neznanca: moški star okoli 40 let, oblečen v črno jakno s kapuco, pulover sive barve, črne hlače, obut v bele športne copate.

Požar v Domžalah: Oseba nezavestno ležala v kleti

Včeraj, okoli 10. ure, so bili ljubljanski policisti obveščeni o požaru v eni izmed hiš na območju Bišč pri Domžalah.

Po prvih podatkih je zagorelo v kletnih prostorih hiše, kjer se je v času požara nahajala oseba, ki je bila najdena nezavestna in je bila v požaru huje poškodovana.

Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo.

Vzrok za požar še ni znan.

Sum vožnje pod vplivom mamil

  • Včeraj, nekaj pred 10. uro, se je na Linhartovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je je voznica zaradi nepravilnega premika z vozilom zaprla pot vozniku, ki je že vozil mimo nje.

V trčenju se je voznica osebnega vozila huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo.

Policisti so v postopku z udeleženim voznikom zaznali sum vožnje pod vplivom mamil in mu odredili strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Policisti zoper oba voznika vodijo prekrškovna postopka.

  • Včeraj, okoli 8. ure, se je na Šestovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka.

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica nepravilno odprla vrata vozila, v katera je trčila kolesarka, ki je vozila mimo ustavljenega vozila.

Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Starejše novice