Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 26.10.2022 09:43
Prijet storilec kaznivega dejanja goljufije, ki se je izdajal za kriminalista.

Kot smo poročali, so policisti Policijske uprave Murska Sobota pred kratkim prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejši ženski, da sta kriminalista in ji ukradla zajeten znesek denarja.

Pod pretvezo, da sta kriminalista, okradla starejšo gospo

In sicer neznanca sta takrat starejši ženski trdila, da sta kriminalista in da mora z njima na pošto, kjer bo dvignila denar, da preverita pristnost bankovcev.

Storilca sta nato prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem.

Po prejemu denarja sta storilca zapustila kraj in oškodovanko pustila na pošti.

45-letnega osumljenca izsledili in mu odredili pripor

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so zdaj enega izmed storilcev omenjenega kaznivega dejanja tudi prijeli.

»Z intenzivnim zbiranjem obvestil je bil en osumljenec minulo nedeljo zvečer izsleden na območju Policijske uprave Celje, kjer mu je bila odvzeta prostost.

Po opravljeni hišni preiskavi in vseh zbranih obvestilih, je bil 45-letni osumljenec včeraj pozno popoldan s kazensko  ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije ter lažnega izdajanja za uradno osebo priveden tudi k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, kjer so zanj odredili pripor,« so navedli soboški policisti. 

Drugega storilca še iščejo

Še vedno pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi, s ciljem izsleditve drugega storilca omenjenega kaznivega dejanja. 

»V tej zvezi pozivamo morebitne oškodovance, ki enakih ali podobnih dejanj niso naznanili, da to storijo čimprej in pokličejo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na najbližji Policijski postaji.

Hkrati pa opozarjamo na previdnost pri tovrstnih poskusih goljufij. Ko so občani v dvomih, ali gre za lažno izdajanje za policiste, lahko to prav tako preverijo s klicem na telefonsko številko 113,« so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice