Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 19.1.2022 12:23
Pomurski sodnik ponovno žrtev znanega napadalca, ki ga je pred leti fizično napadel in ga poškodoval.

Ljutomerski sodnik Gorazd Tivadar ponovno žrtev napada.

Znani storilec mu je po odhodu s sodišča na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu.

Gre že za drugi napad na sodnika v relativno kratkem času, ki je povezan z njegovo sodniško službo, leta 2020 ga je isti storilec fizično napadel in ga poškodoval.

Gre za brutalno in zavržno dejanje

V Slovenskem sodniškem društvu so sodniki šokirani in ogorčeni ob novici napada na sodnika. Sodniku Tivadarju ter vsem drugim kolegom na Okrajnem sodišču v Ljutomeru, ki so bili s tem brutalnim in zavržnim dejanjem tarče ustrahovanja, v sodniškem društvu izrekajo vso kolegialno in moralo podporo v upanju in prepričanju, da se tovrstni napadi ne bodo obrestovali.

Ker pa je napad na sodnika napad na to, kar sodnik predstavlja – sodno oblast – pristojne institucije, konkretno Ministrstvo za pravosodje, policijo in Državno tožilstvo, v sodniškem društvu pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti naredijo vse, da se sodnikom takoj zagotovi bolj učinkovita varnost, ki bi take incidente preprečila, ter pomoč, če do česa takega kljub vsem ukrepom pride.

Prav tako, da se zagotovi pregon tovrstnih dejanj po uradni dolžnosti, in da se konkretni napad obravnava enako resno, ažurno in odločno, kot če bi se dogodil kateremukoli predstavniku katerekoli veje oblasti, članu vlade, poslancu, sodniku.

Ob tem skrajnem dogodku v sodniškem društvu opozarjajo na skrb vzbujajoče ustvarjanje družbene klime, v kateri se sodnih odločb, sodnikov in sodišč ne spoštuje, pač pa ob vsaki priložnosti na različne načine omalovažuje, kar posredno le napeljuje na take oziroma podobne incidente.

Starejše novice