Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 3.3.2021 14:12
Mladoletni državljan Romunije je na parkirišču trgovine v Šentjurju, pod pretvezo, da je gluhonem in da zbira prispevke za gluhoneme, ustavil 72-letnega občana in prosil za denar. Policisti so njega in njegova pajdaša uspeli izslediti.

Občan je na parkirišču trgovine na Ulici Miloša Zidanška v Šentjurju v dobri veri, da je fant res gluhonem in da želi z zbranimi prispevki pomagati ostalim gluhonemim odločil, da bo daroval. Ko je v obrazec, ki mu ga je mladoletnik ponudil v podpis, vpisal znesek in iz denarnice vzel denar za prispevek, ga je mladoletnik grobo odrinil in mu iz denarnice vzel  še ostalo gotovino, so sporočili s Policijske uprave Celje. Občan se je uprl in mladoletniku uspel iz rok iztrgati enega od ukradenih bankovcev, takrat pa sta  mladoletniku pridružila še dva in z zamahovanjem  proti občanu omogočila, da je mladoletnik z ukradenim denarjem zbežal v vozilo, prav tako sta do vozila stekla tudi sama

S hitro akcijo šentjurski policisti ujeli storilce 

Beg s kraja dejanja sta zaznala šentjurska policista, ki sta se tisti trenutek pripeljala mimo. V sodelovanju z drugo šentjursko patruljo jim je uspelo storilce, kmalu po dejanju ustaviti in jim odvzeti prostost. Vse tri so pridržali. Gre za romunske državljane stare 16, 19 in 37 let.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih so jih tudi oglobili, so sporočili s PU Celje. 
 

Trojica delovala tudi drugod po Sloveniji 

Trojica Romunov je najverjetneje goljufala tudi drugod po Sloveniji. Dva od njih sta bila v preteklosti zaradi goljufij in tatvin obravnavana že na območjih Madžarske, Belgije, Švedske in Španije.

Goljufi, ki pod pretvezo človekoljubnih del, zbirajo denar za razne organizacije oziroma različna društva, so pri goljufijah izredno spretni in prepričljivi. Običajno imajo ponarejena dovoljenja organizacij za zbiranje denarja ter delno izpolnjene sezname s podpisi darovalcev, da delujejo bolj pristno.

Policija občane opozarja naj bodo previdni in naj ne nasedajo prevarantom, ki pod različnimi pretvezami na parkiriščih trgovin in ustanov ter po mestnih ulicah zbirajo sredstva.

Starejše novice