Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 10.1.2022 13:36
Pred dnevi smo razkrili, da je v noči na četrtek več patrulj slovenske policije čez mejni prehod v Šentilju lovilo 43-letnega Ukrajinca.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so s čezmejnim zasledovanjem policisti pobeglega storilca prijeli v Avstriji.

Podrobnosti lova

Pomurski policisti so bili 6. januarja 2022, ob 2.54, obveščeni, da je na bencinskem servisu v Pincah voznik osebnega avtomobila Citroen Saxo natočil gorivo in se odpeljal, ne da bi to plačal, kar pomeni, da je storil kaznivo dejanje tatvine.

Patrulji Policijske uprave Murska Sobota sta vozilo izsledili na avtocesti A5 v smeri Maribora in ga ves čas vožnje poskušali zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnimi znaki.

Voznik posebnih svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora. 

Ob 3.22 je patrulja Policijske uprave Maribor na avtocesti, natančneje izven naselja Pernica, uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, znano kot stinger, katerega je obvozil po skrajnem robu vozišč avtoceste in nadaljeval z vožnjo v smeri Avstrije.

O možnosti čezmejnega zasledovanja so bili obveščeni avstrijski varnostni organi.

Ujet šele v Gradcu

Policisti policijskih uprav Murska Sobota in Maribor so med vožnjo za pobeglim voznikom vstopili na ozemlje Avstrije in izvajali čezmejno zasledovanje. 

Voznik je bil prijet v bližini Gradca in v postopek predan avstrijskim policistom.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki ima urejeno bivanje na Češkem.

Kaj sledi?

Tujec je bil 7. januarja 2022 na Mejnem prehodu Šentilj s strani avstrijskih policistov v nadaljnji postopek predan policistom Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi storitve kaznivega dejanja tatvine goriva bo zoper tujca podana kazenska ovadba po redni poti.

Ugotovljeno je bilo še, da tujec poseduje veljavno vozniško dovoljenje, vendar z veljavnim ukrepom prepovedi vožnje do februarja 2023.

Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške, kjer mu je bila s sodbo zaradi vožnje v času ukrepa in prekrškov storjenih med vožnjo izrečena kazen 2200 evrov in stranska sankcija 23 kazenskih točk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice