Vir: Finančna uprava Republike Slovenije
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 26.11.2021 17:36
V tovornem vozilu so delavci finančne uprave odkrili 75 kartonastih škatel, ki so vsebovale kar 11 ton drobno rezanega tobaka. Tuja voznika sta tobak prevažala proti Mariboru, s prodajo pa bi državo oškodovali za slaba dva milijona.

Delavci Finančne uprave Republike Slovenije so v torek, 23. novembra, obravnavali tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak, ki sta ga upravljala tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oziroma brez prijave v ustrezna zavarovanja. 

Pri pregledu tovora vozila so delavci finančne uprave odkrili 75 kartonastih škatel, ovitih v folijo, ki so skupno vsebovale kar 11 ton drobno rezanega tobaka, ki sta ga tuja voznika nezakonito prevažala v smeri Maribora. 

Vir: Finančna uprava Republike Slovenije

Gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj, saj bi bil ob prodaji navedene količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, državni proračun oškodovan za najmanj 1.800.000 evrov

Skupno je bilo v nadzoru sicer ugotovljenih kar deset kršitev različnih zakonskih določb, zaradi česar bodo uvedeni ustrezni prekrškovni postopki.

Zaseženo blago pa bo šlo v uničenje.

Vir: Finančna uprava Republike Slovenije

Starejše novice