Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 7.9.2022 16:19
Na Gorenjskem je prišlo do tragične nesreče.

Na Gorenjskem se se danes zgodile tri prometne nesreče z udeležbo ranljivejših udeležencev. V enem primeru je umrl kolesar

Na glavni cesti Kranj - Šenčur in v Bohinju sta bila v dveh nesrečah udeležena osebni avtomobil in motorist. Obakrat je nastala samo materialna škoda. 

Na območju Cerkelj na Gorenjskem pa je ob 13.20 v nesreči umrl kolesar, ki je iz stranske ulice zapeljal na glavno cesto in trčil s kombijem. Krivda je na strani kolesarja, ki je uporabljal električno kolo. Gre za odraslega moškega. 

Gre za letošnjo 14. smrtno žrtev na gorenjskih cestah. Štirje udeleženci so v štirih nesrečah umrli na območju Škofje Loke z okolico. V še treh drugih nesrečah,  k so se zgodile na območju gorenjske avtoceste, je umrlo pet udeležencev.

Na območju Kranja z okolico in na Bledu so vključno z današnjim umrli trije kolesarji, v Kranjski Gori je umrla peška, en udeleženec pa je umrl na glavni cesti v Podtaboru po prevračanju vozila.

Serija nesreč tudi v zadnjih dveh dneh

Serijo nesreč dvokolesnikov so policisti obravnavali tudi v zadnjih dveh dneh. V Bohinju je včeraj sam padel kolesar in se poškodoval, v Kranju pa je na cesto padla peška, ki je ob sebi potiskala kolo.

Padla je na vozilo voznika. Dan prej pa so se v Kranju zgodile še štiri nesreče z udeležbo kolesarjev in mopedista.

V enem primeru sta trčila voznik z osebnim avtomobilom in kolesarka, ki ni pravilno uporabljala kolesarske steze. Odgovornost za nesrečo je na njeni strani, je sporočila policija.

V drugem primeru je kolesar padel sam, v tretji nesreči pa je voznica spregledala kolesarja in vanj trčila. V še enem primeru je padel mopedist. Vozil je z neprilagojeno hitrostjo.

Starejše novice